ASIANTUNTIJAVIERAAT

Esittelyssä Game Week –seminaarin asiantuntijavieraamme.

Valdemar Kallunki

Valdemar Kallunki

Olen taustaltani tutkimuksen sekatyömies, dosentti. Kiinnostukseni eteen osuviin asioihin ei ole aina noudattanut alarajoja eikä sosiaalisia odotuksia. Olenkin jossain vaiheessa ajautunut myös pelien pariin. Toimin nykyisin Laurea ammattikorkeakoulussa korkeakouluyksikön johtajana, jonka vastuulla on erityisesti ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot ja digitaalinen koulutus. Olen aiemmin toiminut luovien alojen tutkimusjohtajana XAMK:ssa. Täältä juontuu rakkauteni luoviin aloihin ja peleihin.

Marja-Leena Kauronen, yliopettaja, TtT

Marja-Leena Kauronen
Marja-Leena Kauronen

Toimin Xamkissa terveysalan yliopettajana, johon sisältyy Terveyden edistämisen (yamk) koulutusohjelmavastaavan tehtävät, asiantuntijatehtäviä terveyden ja hyvinvoinnin kehittämishankkeissa, terveyden edistämisen ja terveydenhoitotyön opettaminen ja artikkeleiden kirjoittaminen kohderyhmänä ammattikorkeakoulumme alueen työelämä-, järjestö- ja muut yhteisöt.  Terveyden edistämisessä asiantuntija-alueeni on kuntatasolla ja perusterveydenhuollossa tapahtuva terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen ja erityinen kiinnostukseni kohde terveyden edistämisen menetelmien kehittäminen. Vapaa-ajallani harrastan monipuolista liikuntaa, puutarhatöitä ja laitan mielelläni ruokaa perheelle ja ystäville.

Jaakko Kemppainen

Kouvola 2019.02.15. Pelitaiteen läänintaiteilija Jaakko Kemppainen. Kuva Johannes Wiehn.

Allekirjoitin ensimmäisen pelialan työsopimukseni vuonna 2002. Teimme tuolloin tekstiviestillä pelattavia televisiopelejä. Vajaan parinkymmenen vuoden aikana olen työskennellyt lukuisissa pelifirmoissa ja yli kahdessakymmenessä peliprojektissa, enimmäkseen pelisuunnittelijana, mutta myös ohjelmoijana. Työn ohessa olen opiskellut kaksi maisteritutkintoa, kirjoittanut läjän akateemisia artikkeleita ja julkaissut yhden kirjan. Tällä hetkellä pyrin edistämään pelitaiteilijoiden työllistymismahdollisuuksia Suomen ensimmäisenä pelitaiteen läänintaiteilijana Taiteen edistämiskeskuksessa.

Henry Korkeila

Henry Korkeila

Tohtorikoulutettava Turun Yliopiston Historian-, kulttuurin ja taiteidentutkimuksen laitoksella. Tutkin pelejä ja pelaajia lähestyen niitä pelaajien käytettävissä olevien resurssien näkökulmasta. Taustalla intohimo peleihin, pelisuunniteluun, -ohjelmointiin, käytettävyyteen ja digitalisoituvaan maailmaan, jossa immateria on tärkeämpää kuin konkretia.

Juha Leskinen

Juha Leskinen

Juha Leskinen työskentelee Kouvolan nuorisopalveluilla nuoriso-ohjaajana. Työn kuvaan kuuluu nuorisotilailtojen lisäksi digitaalisen nuorisotyön kehittäminen ja nuorten kohtaaminen verkossa. Tällä hetkellä Juhan kalenteri on täynnä nuorisopalveluiden pelitoiminnan käynnistämiseen liittyviä palavereja. Ennen nuorisoalaa Juha työskenteli pitkään musiikin parissa levykaupoissa ympäri maailmaa. Juhaa kiinnostaa musiikin lisäksi teknologia, digitalisaatio ja pelaaminen.

Salli Loikkanen

Salli Loikkanen

Perustin pelifirmani Lizard Hazard Gamesin vuonna 2017 opiskellessani Xamkissa pelisuunnittelua, ja valmistumisen jälkeen siirryin kokoaikaisesti yrityshommien pariin. Olen julkaissut kaksi kaupallista peliä: Your Royal Gaynessin, joka on satukirjaparodiapeli LGBT-teemoilla, ja LoveBugin, pienen huumoripelin jossa deittaillaan pelinkehittäjiä game jam-tapahtumassa. Taustani ovat taiteen parissa, mutta indiepeliyrittäjänä teen kaikkea koodaamisesta johtamiseen ja markkinointiin. Pelien lisäksi työskentelen muunmuassa sarjakuvien parissa, ja vapaa-ajallani pelaan pöytäroolipelejä.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑